22. MbJ Alumni találkozó az AVALON-nál

22. MbJ Alumni találkozó az AVALON-nál

22. MbJ Alumni találkozó az AVALON-nál

2019. május 24-én az MbJ Alumni csapata az AVALON cég vendégeként!

A ragyogó tavaszi napsütésben örvendetes találkozásra hangolva-mindenki már messziről felismerte az AVALON CAR(e)SERVICES Kft. épületét Budapest északi határában. Odataláltunk!

Széles mosollyal, kitárt karokkal és egy finom kávéval fogadott minket az MbJ Alumnus Sződi János cégtulajdonos és munkatársi csapata. Az autó szerelő műhely lent, – a 13 létszámmal összesereglett MbJ alumni csapat Tanuló-Műhelye pedig fent az emeleten várt minket az impozáns cégközpont.

Sződi János (ötgyermekes édesapa) előadásában 20  éves cégének alapítástörténetét, napjainkig tartó mindennapos létfenntartási küzdelmeit és a siker,- és a kríziskezelés dinamikáját ecsetelte nekünk. Tanulságos volt mindenki számára, hogy esetről- esetre milyen jövőbe mutató megoldásokkal léptek előre. Ma visszapillantva Istennek adunk hálát, -mondta,-hogy „a jól élhető és mindenek előtt az egyenes utakat választottunk”.

Hallottunk az olykor kalandosnak mondható autókölcsönzési storykat, az időközben szükségessé vált BOSCH-CAR SERVICE  „Minden amire az Ön autója vágyik” jelszóval létrejött üzemrészlegről.

Órákon át kérdeztük, beszéltettük Jánost. Kérdeztük arról például, ki hozta a lényeges döntéseket, bizonyos kritikus helyzetekben, ha egyedüli döntéseket is hozhatott volna , válasza:  a vezető csapattal tette meg azt, ezek  a döntések, mint hallottuk,-„igazi csapatdöntések voltak”-ha  olykor merész fordulatokat is jelentettek a cég történetében. A „Rugalmasság éjjel-nappal”- az AVALON cég, jelszavának gyakorlatban való megvalósítása mindeddig, legfőképpen az autókölcsönzés területén. Ez előttünk is – mint érdeklődő csapat előtt, elhihetővé vált és mély tiszteletet váltott ki bennünk a hallott történetek után. Az a kijelentés, hogy „az embereket  nem lehetett soha magukra hagyni,–akár milyen extrém helyzetbe is kerülnek,-nekünk kötelességünk segítségükre sietni, bár mily távolságról legyen is szó”–mélyen emlékezetünkbe vésődött. Történeteket hallottunk arról, milyen extrém tehertételekkel küzdött meg a cég kiváló, a segítés szellemében is élenjáró, csapatával.

Arról is hallottunk, hogy van ima meghallgatás, és érdemes terheinket időről időre átadni Istennek. Hallottuk Jánostól, hogy jobban jár az ember, ha időnként lemond arról, hogy mindent ő akarjon megoldani és akkor Isten megadja a válaszokat feltett kérdéseinkre és megmutatja a kiutat a bajból és az új utakat is,ha már a régi nem járható!

Megtanultuk ezen a napon,  hogy lehet célt és profilt váltani, ha kell:hogy lett a  „Négykerekű Bubi”-szolgáltatásból,egy okos döntés után Tanácsadó szolgáltatás a Car-Sharingesek színes világában.

És ezért is Istennek legyen hála, mert jól megy! Gratulálunk!

Köszönjük a kedves vendéglátás, és  hogy bepillantást nyertünk a „lenti” műhelybe, beszélhettünk a munkásokkal, kaptunk ajándékot: az autóval érkezők-átnézethették az autójukat! A finom szendvicseket és süteményeket, italokat a kedves munkatársak készítették. Jól éreztük magunkat. A zárókörben  szinte  mindenki a tanulságok színes skálájáról beszélt. Többen kivettek egy nap szabadságot erre a találkozóra, hogy egymástól tanulhassanak és  azt mondták: MEGÉRTE!

A mély Istenbe vetett hit és szeretet,- ami ebből következik- valósággal ragyogott Vendéglátónk arcán és kisugárzott felénk is, hogy legyen mit hazavinni!

Köszönjük ezt a szép napot!

Isten áldása legyen továbbra is Sződi Jánossal és Családjával és a cég minden dolgozójával!

(A beszámolót írta Cseri Katalin.)

MbJ_Alumni_190524_SzodiJanos_19.jpg
20190524_112249.jpg
20190524_104721.jpg
20190524_141005.jpg
20190524_123556.jpg
MbJ_Alumni_190524_SzodiJanos_26.jpg
MbJ_Alumni_190524_SzodiJanos_32.jpg
MbJ_Alumni_190524_SzodiJanos_08.jpg
20190524_131319.jpg
20190524_131230.jpg
20190524_131212.jpg
Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *