Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések
1Baj, ha nem vagyok cégvezető, vállalkozó?

Még lehetsz. Ebben is szívesen és kompetensen segítünk. Nem csak mi, a trénerek, hanem egy-egy szeminárium többi 11 részvevője: sok értékes tapasztalat összegyűlik egy ilyen alkalommal. Amúgy a vezető a célcsoportunk, akkor is, ha nem egy cég, hanem egy iskola vagy kórház vezetője, netán államtitkár, vagy NGO vezetője. Mindenre volt már példa! Isten hozott!

2Baj, ha nem vagyok gyakorló keresztény?

Ez valóban a magánügyed. Amúgy inkább annak van jelentősége, pozitív értelemben, ha nyitott vagy a transzcendensre, a többre, túl a materiális valóságon. Meggyőződésünk, hogy ez paradox módon sikeresebbé tesz. Persze mi a sikert mindig a célhoz mérjük. A te céldohoz!

3Hol tudok jelentkezni szemináriumra?

Mindenekelőtt a honlapunkon. Könnyű megjegyezni: mbj.hu, mint Management by Jesus. Némely ház, mely vendégül lát minket, a saját honlapján is hirdeti a találkozókat. Kérjük, ilyenkor is jelentkezz a honlapon. Amúgy az esetek többségében, az érdeklődő, így te is, kap egy körlevelet, melyen közvetlenül fel lehet iratkozni.

4Hogyan zajlik a fizetés?

A ház, mivel akár előbb is érkezhetsz, akár maradhatsz is – nagyon alkalmas pihentető helyek – illetve menetközben fogyaszthatsz, például a kávézóban, stb. külön számol el mindenkivel. Jó nekik jelezni, kérsz-e számlát. Néha kissé körülményesek, és postán küldök utólag.

A részvételi díjat magát viszont a rend számlázza, mihelyst hivatalosan visszaigazoltuk a jelentkezést. Előfordulhat, hogy valaki önhibáján kívül. például betegség vagy baleset miatt – le kell, hogy mondja a részvételt Ilyenkor az év folyamán egy későbbi szemináriumra lesz érvényes a korábbi befizetés, mihelyst eldöntöd, melyikre esik választásod.

5Mit kell magammal vigyek a szemináriumra?

Pihent testet és elmét. Jó, ha hozol magaddal Újtestamentumot, lehetőleg a Békés-Dallos-féle bencés kiadást. Jó a naplóírás és a jegyzetelés. Legyen hova és mivel… Értékeljük, ha termékeidről brosúrát/prospektust hozol, és, ha a termék erre alkalmas, mintát!

6Speciális étkezési igényű vagyok, az étkezésekor tudnak erre figyelni?

Igen, mindig kérjük, jelezd, ha diétás és/vagy vegetáriánus vagy. A konyha ezt figyelembe veszi.

7Milyen utógondozásra számíthat az, aki elvégzi a szemináriumot?

Ez tőletek függ: értsd tőled, és a csoporttól, melybe belecsöppentél. Némely csapat gyakran, évente kétszer-háromszor is találkozik. Nagyszerű események ezek Amúgy központilag is rendezünk alumni találkozókat. Észrevételeidet árjuk a Facebook Management by Jesus Klub odalon. Ha skype-olsz és/vagy viberezel, ingyen telefonálhatunk, Ne habozz megkeresni! És ne feledd: ha költözöl, vagy webodalt váltasz, és/vagy, ha új mobilod van: kérem, add meg nekünk is az úőj elérhetőséget.

8Miért jó nekem, ha elvégzem a szemináriumot, miben fejlődhetek?

Ez céljaidtól függ! A szeminárium „levegős” programja, például az estek, ahol egyebek között esettanulmányokat is feldolgozunk, valamint a kiscsoportos, vagy szemtől-szemben beszélgetések nagyon sok értékes szemponthoz juttathatnak: több szem többet lát, és a légkör igen meghitt nyitott!  S persze veled is gazdagodik a csapat! Jobb adni, mint kapni!

9Miért jó a vállalatomnak, munkahelyemnek, ha elvégzem a szemináriumot?

Jobb vezető leszel. Ezt vallják a korábbi találkozók részvevői. Új barátokra teszel szert, akikkel megoszthatod gondjaidat és örömeidet, mert hasonló cipőben járnak.  Megértenek s te megérted őket. És a nyugodt lelkiismeret is hozománya lehet ittlétednek! Nem utolsó sorban: jobban gazdálkodsz majd időddel, és céljaid megvalósítására fordítod!

10Mi pluszt ad nekem ez a szeminárium más vezetőképzőkhöz képest?

Ezek szerint már sok mindent kipróbáltál, mint az evangéliumi vérfolyásos asszony. Nos, olvasd el a korábbiak tanúságait! Én csak egy dolgot emelnék ki: a folyamatos reflexió, a visszatekintés, és értékelés olyan gyakorlat, ami soha többé nem fog elhagyni. Mindent tudatosabban teszel majd. Jól a jóért.

11Minden szemináriumon ugyanaz hangzik el, vagy érdemes többön is részt venni?

Több mint tízen kétszer vettek már részt és arányuk nő az utóbbi két évben Nem véletlenül: ha nem is újulnánk meg folyamatosan, – ahogy tesszük – akkor is, sokak szerint újra és újra érdemes elővenni az anyagot és kompetens és egy ívású kollégákkal megbeszélni. És hol találsz ilyenekre? Mindenekelőtt az MbJ-n. Remélhetőleg hamarosan a saját vállalatodban is.

12Lehet ``bejárósan`` is részt venni a szemináriumon? Ekkor hogyan alakul a szállás díja?

Mivel az estek szerves és kiemelten értékes részei a programnak, még a helybelinek is érdemes együtt maradni a többiekkel. Jó, ha előzőleg rokonnal, baráttal egyeztetünk, hogy éjféltájban hozzon el, ha csak nem vagy elvből absztinens. A borkóstolót amúgy nem igazán érdemes kihagyni. Aki nem kér szállást, az csak az étkezéséért fizet.

13Eddig kik vettek részt a szemináriumokon?

Ki nem volt mg? Az lesz! Nos, püspök és diplomata még nem volt, de amúgy katolikus és református lelkész éppúgy, mint igazgató főorvos, mint ügyvédi iroda vezetője és jegyző, médiatulajdonos, tanácsadó (mindenre tudunk adni..),pénzügyi befektető és bankár, iskolaigazgató, gazda, kutató, szállodatulajdonos, vendéglős, feltűnően sok építész és informatikus… Asszisztensem épp egy statisztikán dolgozik, de higgyétek el, nincs korlát! És mindenki elégedetten ment haza!