21. MbJ Alumni találkozó a Margitszigeten 2017.05.22.

21. MbJ Alumni találkozó a Margitszigeten 2017.05.22.

21. MbJ Alumni találkozó a Margitszigeten 2017.05.22.

2017.05.22.

21. Alumni találkozó a Margitszigeten – Ünnepen az ünnepről

Szabó László, a Bringóhintó ügyvezető tulajdonosa vendégül látta az MbJ alumni csapatot a Margitszigeten. Nagyon kellemes napunk volt, Isten jó időt ajándékozott, 13-an voltunk összesen.

Először megismertük a Bringóhintó kialakulásának, jelenének izgalmas történetét. A legérdekesebb számomra az volt, hogy ez a vállalkozás eleinte kiegészítő keresetet jelentett csak, ilyen céllal indult, de ma már elsődleges tevékenységgé érett. Folyamatosan új, innovatív ötletekkel bővül, dinamikusan reagálva a kihívásokra. Az MbJ szemlélet is tükröződött László bemutatkozásából: a munkatársakat megbecsüli, tiszteli őket, és igazi csapatot alkotnak – jó lehet ott dolgozni! A Bringóhintó célja továbbá, hogy a bringózóknak vidám élményt nyújtsanak a szolgáltatással, ilyen módon közösségépítő is.

Ezek után az alumni tagok bemutatkozása következett, kitértünk arra, hogy Ulrich atyát mikor ismertük vagy, hogyan kerültünk az MbJ közelébe, és hogy mit vittünk a szemináriumból haza, illetve milyen javaslataink vannak a jövőben. Érdekes volt, hogy különböző helyekről, pozíciókból, életszakaszból érkeztünk, de mégis volt bennünk közös: Isten és az MbJ által elsajátított szemléletmód. Alkalmunk nyílt a különféle missziós ötleteink bemutatására is, egyúttal buzdítani a többieket hasonló tevékenységekre. Jó volt látni, hogy az egy ügyért mennyire aktívan tesznek a többiek is.

Egy nagyon finom ebédben volt részünk, majd az MbJ-n tanultakat folytatva az ünnep fontosságáról, milyenségéről szóló esettanulmányban vettünk részt, melyet László tartott. Három csoportban arról beszélgettünk, hogy nekünk mit jelent az ünnep, miket ünneplünk, koncentrálva a vállalati ünnepekre. Ezek után beszámoltak a csapatok a főbb megállapításokról, és az kitűnt, hogy mindannyiunknak mást jelent az ünnep, kis eltérésekkel, más a fontossága, és ami lényeges: máshogy éljük meg, másként szeretünk ünnepelni. Vállalkozóknak, vezetőknek hasznos tanácsok: a munkavállalók számára az első nap másmilyen fontosságú, sokkal emlékezetesebb, mint a többieknek, ezért érdemes a nap végén szimbolikus ajándékot adni nekik, amellyel vállalatilag kifejezhetjük, hogy együtt ünnepeljük velük a munkakezdést, egyúttal kifejezve az illető befogadását a munkaközösségbe. Ezen kívül fontos, hogy egy-egy mérföldkő, lezárult projekt után ünnepeljen a csapat, de úgy, ahogy a tagoknak megfelelő, ne akarjuk a magunk módját mindenkire „ráerőltetni”, találjuk meg velük a közös hangot. Ez csak úgy megy, ha ismerjük a munkatársakat. A partnerekről se feledkezzünk meg, érdemes a jó beszállítókkal, vevőkkel is ünnepelni, például közös vacsora, vagy karácsonyi ajándékot küldeni nekik, ha mást nem, üdvözletet. A vevőinknek érdemes megköszönnünk a megrendeléseket, és buzdítani őket, hogy a termékünkkel, szolgáltatásunkkal kapcsolatban várjuk a visszajelzésüket, mert számít a véleményük. Minden részünkről kis gesztus a másik oldalon nagy hatásokat válthat ki, a megbecsülés érzését kelti. Egy jól eltalált ünneplés mindkét fél számára új lendületet ad a jövőbeli kihívásokhoz.

Ezen kívül az alumni napon megismerhettük és dedikált példányhoz juthattunk Ulrich atya idén megjelent Szolgáló vezető a tanuló válllakozásban c. könyvéből, melyben az MbJ anyaga bővítve szerepel, és melyet szívből ajánlok mindenkinek, aki azonosulni tud vagy szeretne az MbJ szemléletmódjával, és gyakorolni azt a mindennapjaiban, a munkában is.

Összességében azt gondolom, hogy mindannyian gazdagodtunk az alumni nap alkalmával, és ahogy a címben utaltam rá, ez is egyfajta ünnep volt: a mindennapitól eltérő, egyfajta megemlékezés a szeminárium elvégzéséről, és kiváló lehetőség a tapasztalatcserére, számvetésre, kapcsolatépítésre. Köszönjük Ulrich atyának, hogy a tőle megszokott humorral és lendülettel hozzátett a találkozó magas színvonalához, és köszönjük Szabó Lászlónak is a kedves vendéglátást és az esemény levezetését! Cseri Katalin és Juhász Tibor is köszönetet érdemel, akik segítségükkel nagyban hozzájárultak az alumni nap létrejöttéhez. Várjuk a 22. alumni napot!

Balogh Adél

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *