Beszámoló a 17. MbJ Alumni találkozóról – Budaörs 2015. szeptember 25-én

Beszámoló a 17. MbJ Alumni találkozóról – Budaörs 2015. szeptember 25-én

Beszámoló a 17. MbJ Alumni találkozóról – Budaörs 2015. szeptember 25-én

Az egész napos szakadó eső sem tudta visszatartani a 17. MbJ. alumni résztvevőit, hogy Szatmáry Zsolt budaörsi SZATEX-IMMO cégtulajdonos meghívásának eleget tegyenek.

Köszönjük kedves Zsolt Neked és kedves Csapatodnak a ránk szánt időt, az értékes beszámolódat és kedves vendéglátásotokat!

 

Képzeletünk szárnyán elbeszélésedet követve Veletek másztuk a templomtornyokat, hessegettük el a galambokat és kissé szédelegve tekintettünk le a toronyablakokból, ahonnan csodás rálátás nyílt a városra, a tájra. Poros kincses ládákat tologattunk képzeletünkben Veletek imitt- amott valami régiségre akadva még csontokra is! Brrr! Borzongtunk el viccelődve eme anekdotákon. Magasban fenn, a tornyokban, padlásokon- ki hinné! Szereltek távközlési „dobozokat”vezetékeket a modern világ telekommunikációs igényének kielégítésére, mint nélkülözhetetlen munka, nagy cégek mint a ; T-Com; Vodafon ; Westel és Digi megbízásából. A Ti munkátok eredményeként hall telefon kicsengést mobilján a pap és munkatársi csapata a parókián ( 300 templomtoronyról beszéltél amiben dolgoztatok) de egyben a környéken lakó telefon kapcsolatot igénylő is.

Így tudnám egyszerű nyelvre fordítani, beszámolód első fejezetének lényegét.

A beszámoló második részében, hajmeresztő és lenyűgöző világba vittél kivetített képek segítségével minket: A 4. Metró alagútjaiba, hajmeresztően magas csarnokaiba, állomásaira. 9 évi fáradtságos és kalandos körülmények közötti szorgos munkával végeztétek el a telekommunikációs kábelek elhelyezését, amelyek nélkül nem működne a SOS-hívás (pl. tűz esetén) és hogy ott a mélységben is telefon kapcsolatunk legyen a „külvilággal”- mintha az mi sem lenne!

Zsolt beszámolód óta másként tekintünk a metróban ülő és álló utasok mobil használatára, hiszen minden második utazó cseveg, vagy levelezik, vagy zenét hallgat mobilján. A telekommunikációs kapcsolat létezik, mintha ez természetes lenne! Pedig dehogy! A munkátok nélkül ez legalábbis a 4.-es Metróban nem lenne lehetséges. Csak mi utasok ezen nem töprengünk, olyan felgyorsult világban élünk, ahol azt képzeljük, ez nekünk utasoknak „jár”. A biztonság az igen! Ez valóban az elsődleges igényünk mint utazóknak! A beszámolódból ez maradandó emlékként kicsengett, hiszen életeket lehet menteni egy hívással ott lent a mélyben is, de mindenütt egy gyors telefonhívással, ha ez működik. Ez a fő motivációtok, ez csendült ki, mint célkitűzésetek és erről szól lényegében cégetek munkája.

Másként emeljük fülünkhöz ezen túl a mobil telefont ha megyünk az utcán, másként szállunk fel a metróra, és biztonságosan utazunk.

Köszönjük Zsolt! Nagyszerű nappal ajándékoztál meg minket!

(SZATEX-IMMO Kft. cég „távközlési hálózatok előkészítésével foglalkozik, generáltervezéssel és generál kivitelezéssel. Emellett okvizíciós munkálatokat végeznek a T-Com; Vodafon és más szolgáltatók hatáskörében szakmai specifikációval és tanácsadással egybekötve.” (Szatmáry Zsolt) Vendéglátónk az elsők között volt aki 10 évvel ezelőtt elvégezte Kiss Ulrich SJ atya MbJ. szemináriumát.

Cseri Katalin
MbJ alumna, asszisztens

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES